0756 05 00 22 contact@vladmateescu.com

FAQ

De ce să lucrez cu tine? N-ar fi mai bine să am un designer angajat, mereu la dispoziţia mea?

Desigur. Sunt cazuri în care un designer angajat in-house poate fi mai potrivit pentru nevoile tale. Însă noi te putem ajuta în cazul în care eşti la început şi poate nu e încă avantajos să plăteşti un designer full time. Astfel, te vei bucura de flexibilitatea unei colaborări doar atunci când vei avea nevoie de ea.

Dacă deja ai un designer/copywritter în echipa ta, pot apărea perioade mai încărcate când noi îţi putem fi de ajutor.

N-ar fi mai bine să apelez la o agenţie mare care îmi pune la dispoziţie o întreagă echipă de copywritteri, designeri, programatori etc?

Beneficiile lucrului cu o agenţie full service pot fi considerabile. Dar la fel şi costurile 🙂 În afară de bani, o agenţie mare va avea nevoie de mai mult timp pentru a livra o campanie, comunicarea de cele mai multe ori se face prin client service sau prin managerul agenţiei, care au mulţi clienţi de gestionat simultan.

Am nevoie de un magazin online la cheie. Mă poţi ajuta?

Parţial. Te pot ajuta cu realizarea designului grafic, astfel că site-ul tău să arate bine în cele mai mici detalii şi să fie impecabil din punct de vedere al uzabilităţii. Pentru implementarea designului îţi pot recomandă specialişti care se pricep mai bine decât mine la acest lucru.

Câte variante iniţiale voi primi pentru ceea ce comand?

În general, la început doar una singură. Doresc să ofer preţuri cât mai avantajoase, însă multe opţiuni iniţiale presupun şi un cost iniţial mai mare, iar eu nu vreau să încarc clientul cu posibile costuri suplimentare decât dacă acestea sunt absolut necesare. Preţurile mele includ 5 runde de iteratii în care putem ajunge la un numitor comun, iar dacă totuşi acest lucru nu se întâmplă, clientul poate solicita şi mai multe revizii la o fracţiune din costul iniţial. 

Îmi poţi furniza fişierele sursă la terminarea proiectului?

Bineînţeles. Pentru bannere, costul este de 30 lei/fișier iar pentru celelalte servicii este gratuit.

În cazul în care nu îmi place cum arată ceea ce mi-ai trimis, cum procedăm?

Schimbăm, reiterăm, îmbunătăţim. Fiecare proiect are 5 redesign-uri incluse în preţul iniţial, deşi mai mult ca sigur nu va fi nevoie de toate. Am experientă necesară lucrului cu clienţii din online, ştiu să pun întrebările potrivite pentru a veni cu soluţiile cele mai bune de fiecare dată iar dacă ceva nu arată bine, ştiu să interpretez feedback-ul clientului. 

Cum facem cu plata serviciilor?

Proiectele sub 200 de euro se facturează în avans, după ce agreăm împreună costurile şi termenele de livrare. Pentru proiectele şi comenzile care trec de această limita şi care probabil sunt mai complexe, vom stabili împreună un calendar al etapelor de lucru.

Trimite un mail cu bannerele sau elementele pe care dorești să le comanzi. Include numarul de bannere, dimensiunile, daca dorești livrare in 24h, exemple de bannere care iți plac și orice alte informații care m-ar ajuta sa realizez bannere sau o campanie pe placul tău sau al clienților tăi.

i

Vei primi un calcul de preț pentru ce ai comandat, iar dacă sunt neclarități sau am nevoie de detalii suplimentare, te voi contacta. Plătește factura proformă și trimite-mi confirmarea pe mail pentru a mă putea apuca de lucru.

Comanda ta va fi gata in timpul agreat si o vei primi pe mail. Ai la dispozitie 5 revizii gratuite incluse în preț. Dacă ai nevoie de mai multe modificări, acestea vor fi taxate suplimentar, cu 10% din valoarea inițială.

Crezi că te pot ajuta?

Contactează-mă